Albardaner, Esther

Va neixer a Premià de Dalt el 21-03-47 on va morir el 3-01-2003.

Formació

Es va formar en pintura i escultura a la dècada del 1960 a l’Escola Massana i a l’Escola Superior de Belles Arts de Barcelona. En 1968 es va traslladar a Florença per continuar estudiant a l’Acadèmia de Belles Arts. A la capital de la Toscana, a més d’especialitzar-se en art i tècnica del gravat, hi va conèixer un professor de Parma, Giovanni Albertocchi, amb qui es va acabar casant poc després i amb qui es va establir, al cap de deu anys, al Maresme.

Projecció

A la dècada del 1980 ja compaginava classes de didàctica de l’educació visual i plàstica a la Universitat de Barcelona amb la pràctica artística, caracteritzada per una gran creativitat i versatilitat en materials i tècniques. Albertocchi, en aquest sentit, destaca que coneixia bé i dominava tant la pintura com el gravat, l’escultura i l’obra de gran format.

Aquesta última tècnica, materialitzada generalment en acer patinable o Cor-Ten, la treballava amb l’ajuda del taller mataroní de Pere Casanovas i Simon. Entre 1988 i 1994, Albardané va començar una relació intensa i fructífera amb el Japó on és reconeguda sobretot per les seves escultures de gran format a l’espai públic.

Peces

 

Bol

Vidre incolor esmaltat.
12,5 x 24,6 cm
Catalunya, 1990-2000.

Recipient en forma de bol de gran tamany, decorat amb fulles de color negre, verd, blau i daurat; en el fons llueix un sol daurat. Està signat amb les lletres A i E.