Bonet Giménez, Xavier i Bonet Giménez, Josep Mª

 

Inicis

Els vidriers i decoradors de vidre esmaltat català, els germans Bonet Giménez van néixer a la Seu d’Urgell, Xavier en 1897, en tant que Josep Maria ho feu en 1903.

 

Taller

El seu taller estava situat a l’antiga avinguda del Príncep d’Astúries, 6, al barri de Gràcia, de Barcelona. Tanmateix avui l’han batejat com carrer Cassoles quan hauria de ser de les Cases Soles, ja que estaven soles i allunyades.

Xavier es va especialitzar en vidrieria religiosa i en restauracions de vidrieres antigues. Amb ell col·laborava el seu germà Josep Maria, format a Llotja.

 

Obres

Entre les moltes obres que executaren mereixen ser mencionats els finestrals per al temple de la Sagrada Família, de Barcelona; els de la parroquial de Sant Joan de Lleida; els de la parroquial de Sant Feliu de Llobregat; els de la parroquial de Jesús, de Gràcia, i la vidriera esbossada pel pintor Darío Vilas, i que va realitzar amb petits fragments, per a la parroquial de Sant Joan, de Reus.

Xavier va morir en 1985.

 

Bonet Giménez, Xavier - Medalló Granja a Igualada
Bonet Giménez, Xavier – Medalló Granja a Igualada

Medalló

Vidre pla, incolor i esmaltat.
28,2 cm
Catalunya, s. XX

Medalló pla i circular. En l’interior d’un cercle, escena campestre d’una família benestant recollint productes frescos. Al voltant, com a corona circular un fris repetitiu bastant deteriorat. Tot ell està encerclat per una motllura daurada. Juga amb colors blanc, blau i negre per a les figures, però marró, ocre i sanguina.

 

Bibliografia

Diccionari

RÀFOLS, J.F., Diccionario de Artistas de Cataluña, Valencia y Baleares, Edicions Catalanes S.A. y La Gran Enciclopedia Vasca, Barcelona – Bilbao, 1980, vol. I, pàg. 146.

 

Bonet Giménez, Xavier
Bonet Giménez, Xavier