Cervera Martí, Joan

 

Biografia

Joan Cervera Martí, esmaltador de vidre català, va néixer a Barcelona en 1913. Desenvolupà facetes tant de pintor, com de ceramista i de vidrier al segon quart del segle XX. Així, doncs, va practicar la pintura naturalista realitzada a l’oli, però va ser més conegut tant com esmaltador i gravador de vidre com decorador de porcellana i cerámica. En 1949 va realitzar una exposició de les seves obres en vidre, porcellana i olis, a la barcelonina Sala del Pi.

Per altra part treballà una temporada al taller d’Enric Riera com a decorador de vidre, coincidint amb Àngel Segura. Ens consta que donà classes de decoració de vidre, i així mateix va tenir una botiga de vidres.

Va morir a Barcelona en 2013.

Peces

Joan Cervera Martí - Calze
Cervera Martí, Joan – Calze

Calze

Vidre incolor, emmotllat i esmaltat.
27,5 x 12 cm
Catalunya, 2ª meitat s. XX

Contenidor tronco ovoide sobre nus massís introduït en un doble nus que es perllonga en base a bocinada invertida buida per dins. Decoració de panòplies allargades blaves  i formes cargolades o cercles separats per franges de puntets. Colors blanc, verd, groc, blaus i rosa.

 

Cervera - Plat
Cervera – Plat
Cervera - Plat
Cervera – Plat

Plat

Vidre incolor, emmotllat i esmaltat.
33,3 x 8,7 cm
Catalunya, 2ª meitat s. XX

Contenidor troncocònic profund amb una depressió en el centre. Situat sobre base circular gruixuda. Decoració de dues mandorles, voltades de decoració vegetal i cercles amb flors. Baix en el centre una franja de cercles amb estels voltant un enreixat acolorit. Domina el color blanc en els contorns i el groc en el fons, també hi ha blaus, verts, vermell, taronja i morat. Plat datat en 1970 i numerat 3/20.

 

Cervera - Platet
Cervera – Platet
Cervera - Platet firma
Cervera – Platet firma

Platet

Vidre incolor, emmotllat i esmaltat.
2,5 x Ø 10,8
Catalunya, 2ª meitat s. XX

Contenidor còncau de vora elevada, sobre base circular plana. Decoració de pinzellades barrejades. Colors blau, verd, blanc i groc.

 

Bibliografia

Diccionaris

RÀFOLS, J.F., Diccionario de Artistas de Cataluña, Valencia y Baleares, Ediciones Catalanas S.A. y Gran Enciclopedia Vasca, Barcelona- Bilbao, vol I, 1980, pàg. 270.