Nualart Serrat, Ramón

 

Formació

Ramón Nualart Serrat va néixer a Sant Feliu del Racó en 1943. Inicia estudis a l’Escola Massana de Barcelona en 1965,  i també entra a treballar al taller Cirera de vidre esmaltat català. És allí on aprèn l’ofici sota el mestratge de Rosa Picó. Hi romandria sis anys fins el tancament del taller.

 

Vida laboral

Després va treballar a Sabadell per a un taller d’esmaltat de vidre durant quatre anys.

En 1994 reprèn l’activitat de decorador de vidre i obra taller a Castellar del Vallés, on alterna la decoració de vidre amb l’ensenyament de pintura i dibuix, tot i que són pocs els alumnes que trien dibuixar amb plomí sobre vidre per les dificultats que comporta aquesta tècnica.

Ha exposat peces, entre d’altres, al Centre d’Artesania de Catalunya. Les seves obres han estat profusament copiades, encara que amb esmalts al fred. Firma les seves peces Nualart o N, segons l’espai.

El 22-09-09 la Generalitat li concedí el diploma de Mestre Artesà “Pintor-Decorador de Vidre”, amb la insígnia corresponent, per part de la Conselleria d’Innovació, Universitats i Empreses, en reconeixement a la seva trajectòria com a pintor decorador de vidre, especialitzat en temàtica modernista creant novedoses col·leccions aplicant la tècnica del “fussing” a la joieria.

 

Ramón Nualart Serrat - Primavera
Ramón Nualart Serrat – Les quatre estacions, Primavera

Gerro

Vidre incolor amb tapadora rematada per un didal massís.
28,6 x 20,9 14,5 x 15,5 cm
Catalunya, 2009

Contenidor massís piriforme acabat en boca cilíndrica i perllongat en final cònic sobre base doblada i plana. Dibuix perfilat en or. Quatre escenes, corresponents a les estacions de l’any amb figures femenines i paisatges relacionats, queden emmarcades per arcades de trencadís amb flors que també coronen la tapadora. Al peu una sanefa de flors blaves i roses alternades.

 

Ramón Nualart Serrat - Gerro de les 4 estacions
Ramón Nualart Serrat – Gerro de les quatre estacions